Knížky, příroda a člověčina aneb hezké psaní od naší zákaznice Andrey

Přišlo nám úžasné pochvalné psaní od naší zákaznice a my se o něj moc rádi podělíme!

Milý Restorio, jsem nadšená, jak pěkně u vás prodej vyšel. A tak jsem se rozhodla vám poslat tuhle obšírnější zpětnou vazbu. Vy to znáte dobře, knížek přibývá, místa v knihovně ubývá a přijde ten krutý čas činit volbu..

 

Jsou knížky, které toužíte opatrovat navždy. Ty vám asi nikdy neprodám :). Ale měla jsem tam i ty, které už nejspíš nikdy znova neotevřu. Prostě, kdo je vrah už vím, a z toho, kdy zalévat záhon, jsem se posunula na level, při jaké míře slunečních paprsků sbírat květy. A tak nastal ten čas, kdy se mi u knihovny kupily sloupky z knížek a já začala zoufat. Ano, část pošlu dál dalším začínajícím kamarádkám bylinkářkám nebo těm, o kterých si myslím, že na dovče si tu knihu fakt otevřou, jenže to bych se zbavila jen hodně malé části.

 

 

Když jsem své už přečtené knížky štosovala do sloupků, měla jsem jen jedno přání. Aby ještě posloužily. Byla jsem si jistá, že by nejen ještě někoho potěšily, ale dokonce bych si za utržené korunky mohla koupit nějaké nové, po kterých už dlouho pokukuju :) Dneska je možností, jak prodat knihy hodně, ale představa že budu trávit čas sepisováním, zveřejňováním a sledováním inzerátů na nejrůznějších portálech, skupinách a webech (a budu mít jak se znám dokonalý chaos v tom, kde jsem si s kým dopisovala), představa odpovídání na emaily, balení knih, donášení balíčků dopravcům, další potvrzování a řešení případných potíží.. tahle představa mě dost děsila. Jen tak pro zajímavost (ano, jsem účetní :) jsem si zkusila propočítat čas, který bych věnovala prodeji knih. Měla jsem 18 knih, které jsem chtěla poslat dále. Když budu počítat 5 minut na každý inzerát, jsem na 90 minutách. Do toho čas, který budu věnovat focení titulních stran, řekněme 20 minut, plus čas věnovaný odpovědím na dotazy ke knihám od zájemců. Když budu věřit, že mi to nezabere u 18 knih více než 1 hodinu, jsem na 3 hodinách! A to by mě ještě mě čekalo balení a odesílání knih jednotlivým zájemcům. To už jsem minimálně na 6 hodinách času a práce, který bych zcela určitě uměla využít lépe a radostněji. Nebylo co řešit. Prostě chci, aby knihy někdo prodal za mě.

 

Antikvariátů jsem našla dost. Většina ale knížky přijímala do komise. Tak to by bylo u mě bez šance. Já bych si údaje o objednávce prostě nedokázala schovat a čekání půl roku to pro mě také není. Ale u vás na https://vykupujeme-online.cz/ se nabízela možnost peníze dostat na účet čekání na to, kdy a zda se vůbec knihy prodají. Super, to se mi všechno líbilo moc! Ale jestli mě něco fakt baví, tak když má projekt přesah. Takový to „něco navíc“. Když jsem si četla v dalších pravidlech, narazila jsem navíc na další super věc. Že podporujete charitu. Paráda. Bylo rozhodnuto.

 

Tak jsem šla na věc a opravdu to bylo snadné. Naskenovala jsem na mobilu čárové kódy a šoupla knížky do bedýnky. Knížky může vyzvednout kurýr, nebo je odvezu sama na Zásilkovnu, až si pojedu vyzvednout nějaký svůj balíček. Tam si balík oštítkují a mně už jen přijdou peníze na účet….Anebooo….jsem měla možnost věnovat peníze na charitu s 20% příspěvkem od obchodu navíc. Miluju zvířata, a tak jsem si vybrala neziskovku s tímhle zaměřením, ale líbily se mi i všechny další. Všechny jsem je znala a líbilo se mi, že jste uváděli jejich veřejné účty. Přání se mi dokonale splnilo a někomu dalšímu tak možná také. Celé i s tím mým počítáním :) to pak trvalo maximálně hodinu.

 

Tak na nové knížky teď úplně nemám (jenže na vašem druhém webu Restoriu jsem viděla svoje srdcovky, takže..), ale radost mám velkou. Mít pocit, že knížky jsou pryč, potěším ještě někoho dalšího a s vámi ještě navíc pomůžu získat prostředky tam, kde je jich třeba, mě baví! Takže díky a těším se na další knížkování s vaším antikvariátem!

 

Andrea

 

Andrea to popsala líp než bychom dokázali my. Díky moc! Je to pro nás nejvíc! Odměna jí nemine!